Technieken

Sorry, only in Dutch for now, I'm in the process of translating these to English.

Hieronder staan de meest gebruikte technieken als foto, deze foto's zijn gemaakt van de bestanden van mijn eigen lesmateriaal. Deze foto's zijn bedoeld voor eigen gebruik en mogen niet verspreid worden of voor commerciele doeleinden gebruikt worden.

Hoe het werkt:
Klik op de foto om een vergroting te krijgen, dan kom je op een aparte pagina ook die kun je nog vergroten. Om de foto op te slaan, zodat je de foto kan uitprinten, klik op de rechter muisknop en kies bestand op slaan.


Breiend opzetten: Om een elastische opzetrand te krijgen maak ik vaak gebruik van deze opzet methode, vooral erg geschikt voor randen die nog opgespannen moeten worden.

Gehaakte opzet: Voor bijna iedere shawl maak ik gebruik van deze methode. Perfect om kantpatronen aan alle twee de kanten mooi door te laten lopen zonder een naad.2sr (mindering naar rechts): 2 st samen recht breien.
hhr (mindering naar links):
haal 1 st af alsof je recht breit, haal 1 st af alsof je recht breit, zet de afgehaalde steken terug op de linkernaald, brei de 2 afgehaalde st samen recht door de achterlussen.

2sh-1ro (gecentreerde dubbele mindering): haal 2 st samen af alsof je ze samen recht breit, brei 1 st recht, haal de 2 afgehaalde st over gebreide st.
omsl: omslag

2sa: 2 st samen averecht breien.
2sa-dal: 2 st samen averecht breien door de achterlussen door van links naar rechts in te steken.


M1L (meerdering naar links): neem met de linkernaald, van voor naar achter, de draad op tussen de laatste steek op de linkernaald en de eerste steek van de rechternaald, brei deze steek door de achterlus. 1 steek gemeerderd.
M1R (meerdering naar rechts): neem met de linkernaald, van achter naar voor, de draad op tussen de laatste steek op de linkernaald en de eerste steek van de rechternaald, brei deze steek recht door de voorste lus. 1 steek gemeerderd.

N: maak de Nop door in 1 st als volgt te breien: (1r, 1r door achterlus) x 2, 1r. Brei deze 5 st op de VK averechts samen.
2omsl: 2 omslagen.

  
Kabel basics


Kralen breien met haaknaald

Kralen breien met flosdraad

Rand aanbreien